lördag 24 augusti 2013

15/20: Sommarens kanske största projekt


Trädgårdslandet (ett inlägg från början av sommaren här) och övriga odlingar har i anspråk tagit mest tid av alla projekt i sommar. Det har varit väldigt torrt här hos oss i sommar, till och med när halva Karis var översvämmat för en månad sen (ställvis kom det 140 mm vatten på en timme!) regnade inte mer än vanligt här. Det har inneburit en hel del vattnande. 

Att odla i fyra pallkragar var riktigt passligt för vårt behov. Vi har bland annat kunnat skörda rädisor, örter (basilika, timjam, rucola) bönor, squash, ärter och sallad. En chiliplanta och lite örter köptes från Torrbacka Trädgård. Chilin står i en kruka på terrassen och det kommer massor med frukt från den!

Chili, squash och örter har vi använt direkt i matlagning, Och i frysen finns det också squash, bönor och dessutom har Sami också gjort pesto på både basilika och rucola som också finns i frysen. 

Med lite justering vad gäller mängder av olika grödor så blir nästa sommars odlingar antagligen ganska mycket favorit i repris från i sommar. Det här inlägget hoppas jag att jag minns att ta fram nästa vår så att jag kan läsa lite tips för sommaren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar